Activision Blizzards mobilspel tjänar mer pengar än konsol- och PC-försäljning tillsammans

Mer än hälften av Activision Blizzards intäkter kom från mobilspel i april-juni 2022 (Q2).

Enligt Activision Blizzards senaste finansiella rapport genererade utvecklaren/utgivaren £535m från PC- och konsolförsäljning under andra kvartalet 2022 – £275m ($332m) på PC och £310m ($376m) på konsoler – medan £688m (831m) miljoner USD). kom från sin “mobil- och supportverksamhet”, som företaget säger “främst omfattar[s] intäkter från mobila enheter”. Detta är mer än 50 procent av dess totala nettointäkter för perioden.

Eurogamer Newscast: Skulle du äta Pokémon?

En del av detta beror förstås på att Activision förvärvade mobilutvecklaren King 2016 – och nu är det den mest framgångsrika delen av ABK:s verksamhet – men det är nog ingen slump att Diablo Immortal också släpptes runt den här tiden (tack, PC-spelare).

Under samma period för bara ett år sedan var mobil-, konsol- och PC-intäkterna £658m/$795m, £612m/$740m respektive £520m/$628m, vilket betyder att dess mobilverksamhet enbart ökade nettovinsten för året. För året: Konsolintäkterna däremot nästan halverades.

Detta visades nyligen av samma finansiella rapport Diablo Immortal har stoppat nedgången i Blizzards antal användareOch med tanke på att företaget har en måttlig ökning av månatligt aktivt engagemang.

Men resultaten visade också att Blizzards aktiva användare återhämtade sig något – där de var för bara ett år sedan – och intäkterna sjönk något jämfört med föregående år.

Efter att ha sjunkit till 22 miljoner aktiva användare under kvartalet som slutade i mars 2022, hjälpte Diablo Immortal Blizzard att nå 27 miljoner under kvartalet som slutade i början av juli.

Leave a Comment