AI: Skaparen av Somnium Files har några djupa tankar om könsidentitet – intresse

noll flykt och AI: The Dream Files författare och regissör Kotaro i Uchiko tog nyligen till Twitter med lite trivia om könsidentiteten för en av de mindre karaktärerna i hans senaste spel, AI: The Dream Files – Nirvana Initiative.

*Obs: Den här artikeln innehåller mindre spoilers AI: The Dream Files – Nirvana Initiative.

Hans ursprungliga tweet handlade inte bara om Marcos könsidentitet (en intelligens utformad för att hjälpa polisen att lösa brott i brottslingar och nyckelvittnen), utan också om lokaliseringsprocessen och varför vissa val gjordes om hur karaktären hänvisades till på engelska .

Inte överraskande exploderade den konservativa sidan av spelets fandom. Vissa klagomål möttes med sarkastisk humor.

Andra möttes av ett uppriktigt utflöde av kärlek inför hat.

Men det mest intressanta var när samtalet övergick till en filosofisk syn på könsidentitet i allmänhet.

Uchikoshi har uttryckt stöd för HBTQ+-gemenskapen i båda AI: The Dream Files spel. I originalspelet Mizuki berättar för honom “HBT-gemenskapen är rik på känslighet, har stor smak och är full av begåvade, konstnärliga människor. Och de delar en gemensam kamp… Det gör dem mer känsliga och empatiska. Det är därför det finns så många människor. De är snälla och omtänksamma… Och de väljer att leva på sina egna villkor. Det betyder att de har en stark ryggrad. Så för allt detta respekterar jag dem verkligen. De är till och med ganska coola…”

Samma känsla upprepades i uppföljaren, där Mizuki straffar Människor som diskriminerar HBTQ+-individer, funktionshindrade och andra minoriteter. Spel Encyclopedia inlägg Också tydligt för HBTQ+: “Akronymen LGBTQ+ står för Lesbian, Gay, Bisexuell, Transgender och Queer/Questioning. Jag älskar dem alla!”

Källa: Kotaro i Uchiko på Twitter


Leave a Comment