Apple startar produktion av iPhone 14 i Indien och Kina

Apples huvudpartner Foxconn har iPhone-produktionslinjer på flera andra platser runt om i världen utanför Kina, som Brasilien och Indien. Kinas verksamhet är dock fortfarande den viktigaste när det kommer till leverans av iPhones över hela världen. Det verkar dock som att Apple denna gång kommer att starta produktionen av iPhone 14 samtidigt i Indien och Kina.

Rapporten kommer från en betrodd analytiker Ming-Chi Kuo, som avslöjade att minst en ny iPhone 14-modell kommer att produceras i Indien samtidigt som Kina. Om det stämmer skulle detta vara första gången som produktionen av nästa generations iPhone kommer att börja i ett annat land än Kina.

Som Kuo påpekade, under normala omständigheter tar det vanligtvis flera månader att producera en ny iPhone utanför Kina. Till exempel, Foxconn har börjat montera iPhone 13 i Indien I april i år, medan Produktionen började i Brasilien några veckor senare.

Naturligtvis är iPhone-produktion i andra länder inte inriktad på att möta den globala efterfrågan, utan på lokala marknader. Enligt Kuo kommer iPhone 14-produktionskapaciteten i Indien inte att räcka för att fylla det kortsiktiga gapet som orsakas av tillverkningsutmaningar i Kina, men det är fortfarande en “viktig milstolpe för Apple” när det gäller att utöka iPhone-produktionen någon annanstans. platser.

Analytikern understryker att Apples beslut att påskynda produktionen av iPhone 14 i Indien beror på den geopolitiska påverkan på företagets leveranskedja.

Apple letar efter ett alternativ till Kina

som rapporterade tidigare idagApple har varnat sina leverantörer för möjliga “vedergällning” mot USA från den kinesiska regeringen efter ett kontroversiellt besök i Taiwan av USA:s hustalare Nancy Pelosi. Pelosi har haft möten med några av Apples leverantörer, som chiptillverkaren TSMC och den taiwanesiska montören Pegatron. Kina har sedan dess rapporterats blockera försändelser från dessa företag.

Samtidigt började också produktionen av iPhone 14-linjen Ställs inför förseningar på grund av brist på komponenter och lite Mindre kvalitetsproblem. Genom att öka produktionen av iPhone i Indien och potentiellt Brasilien kan Apple sakta kunna minska sitt beroende av Kina – även om detta kommer att bli svårt att uppnå.

Men trots alla dessa motgångar tror analytiker fortfarande på det Apple kommer att presentera nya iPhones nästa månad. Det ryktas också att företaget kommer att debutera nästa generations Apple Watch Pro-modell och en fräsch nybörjaripad med en USB-C-port och 5G.

FTC: Vi använder automatiska affiliate-länkar för att generera intäkter. Mer.


Kolla in 9to5Mac på YouTube för fler Apple-nyheter:

Leave a Comment