ChromeOS 104 kommer ut och kommer med nya funktioner

Det är en helt ny månad och väntar på en ny version av ChromeOS. i Google har officiellt meddelat lanseringen av ChromeOS version 104, som borde vara allmänt tillgängligt för kvalificerade enheter vid det här laget. De ändringar som är tillgängliga med den här utgåvan täcktes huvudsakligen förra veckan av en posta Baserat på Googles uttalande nyckelord — och vi inkluderade dem i videon! Men nu när uppdateringen är här ville vi gå tillbaka och diskutera funktionerna som ledde till den.

Ljus och mörkt läge (äntligen!)

Vi har täckt det mycket “Personaliseringscenter” på denna sida sedan den först dök upp i Canara. Vi har också tagit upp mörkt läge på Chromebooks och det faktum att det är gömt bakom en flagga För vad som känns som en evighet. ChromeOS 104 ersätter det med ljusa och mörka lägen som äntligen debuterar på den stabila kanalen utan flagga.

Ljus/mörkt läge är nu en del av “Personalisering” och kan manuellt ställas in på antingen ett eller “Auto”, så det ändras vid solnedgång och soluppgång. En skillnad jag märkte med denna implementering av mörkt läge är att det inte längre finns ett neutralt färglägesalternativ. Istället kommer den som standard att använda ett temafärgläge som använder färger hämtade från din bakgrund. Men alternativet att välja ett färgläge var tillgängligt när “Mörkt läge” just flaggades, som visas i skärmdumpen nedan.

Tidigare inkluderade det mörka temat ett teman och neutralt färgschema
Tidigare inkluderade det mörka temat ett teman och neutralt färgschema

Google Foton och bakgrundsbilder med teman

En personaliseringsdel ingår också Bakgrundsväljare med helt nya bakgrundsalternativ. En av dem är ett alternativ Välj från ditt Google FotogalleriSå nu kan du använda ditt favoritfamiljefoto som bakgrundsbild utan att ladda ner det först.

Dessutom ingår några andra tapetgallerier som Radiance och Element Bakgrundsbilder som kommer att få ett ljust eller mörkt tema för att matcha ditt val av enhet. Min favorit hittills Radiance samlingSom framgår nedan.

Skärmsläckare

Att packa anpassningsfunktioner är en möjlighet Ställ in en skärmsläckare som ett bildspel från något av dina Google Foto-album, precis som det för närvarande fungerar på Nest Hub. Dessutom kan du Välj samma album i en av de nya fotoramarna “Feel the breeze” eller “Fly on by”som visar dina familjefoton i en rolig animation.

ChromeOS 104 skärmsläckare

Andra anmärkningsvärda tillägg

Google håller också på att rensa upp i kalenderintegrationen Visa en popup-kalender när du trycker på ett datum på Chromebook-hyllan. Denna popup-kalender är en live-kalender. Datumpunkter där du har lagt till händelser visar dig mer information om den händelsen när du trycker på dem.

ChromeOS 104 kalenderwidget

till sist, Galleri-appen, nu standardmedieappen i ChromeOS, kan nu öppna PDF-filer. När du öppnar en PDF kan du också gå in i anteckningsläge, fylla i formulär, markera text och till och med signera dokument.

I ChromeOS 104 PDF Gallery-appen

Jag är verkligen exalterad över dessa nya ChromeOS 104-funktioner, särskilt eftersom alla nu kan använda mörkt läge. Jag är också ett fan av de nya bakgrundsbilderna och integreringen av Google Foton som finns i Personalization Hub. Jag är också exalterad över nästa utgåva, som kommer att ge förbättringar av virtuella skrivbord.

Leave a Comment