Den fantastiska “rymdteleskopbilden” var faktiskt en skiva chorizo

Utrymmet kan vara närmare än vi tror – det kan till och med sitta på en diskbräda.

Den franske vetenskapsmannen har sedan dess fått be om ursäkt för sitt kryddiga rymdskämt Han lade upp en bild på Twitter En bit chorizo ​​som hävdade att det var en avlägsen stjärna som hade fångats James Webb rymdteleskop.

Etienne Klein – en fysiker och chef för Frankrikes kommission för alternativa energier och atomenergi – delade ett foto av en bit tillagat kött på Twitter förra veckan, vilket illustrerar “detaljnivån” det ger.

“Bild av Proxima Centauri, den stjärna som ligger närmast solen, belägen 4,2 ljusår bort. Den fångades av rymdteleskopet James Webb”, står det i tweeten. “Denna detaljnivå … öppnar upp en ny värld varje dag.”

I några efterföljande tweets bad Klein om ursäkt och informerade följare om att rökt korv är strikt vardagligt och “en form av underhållning”.

“Tja, när det är cocktailtimme verkar kognitiva fördomar åtnjutas av många… se upp. “Enligt modern kosmologi finns det ingen annanstans än jorden relaterad till spansk keramik”, skrev han.

“I ljuset av några av kommentarerna känner jag mig tvungen att förtydliga att denna tweet som visar en påstådd bild av Proxima Centauri var en form av underhållning”, sa han i en annan tweet. “Låt oss lära oss att vara försiktiga med auktoritetsargumenten, såväl som för den spontana vältaligheten hos vissa bilder.”

Han twittrade senare en bild av galaxen Chariot Wheel tagen av rymdteleskopet James Webb och försäkrade anhängare att det var “på riktigt” den här gången.

“Ett foto (den här gången på riktigt…) av Chariot Wheel-galaxen och dess följegalaxer, taget av JWST. “Belägen 500 miljoner ljusår från oss, det var utan tvekan spiral i det förflutna, men antog denna konstiga form efter en rasande galaktisk explosion”, skrev forskaren.

Bilder från James Webb rymdteleskop Det gick viralt i juli när De första bilderna är ute I juli försåg den allmänheten med aldrig tidigare sett bilder av universum och dess otaliga galaxer.

10 miljarder dollar teleskop – Lanserades den 25 december 2021 — var ett gemensamt projekt som involverade NASA, den kanadensiska rymdorganisationen och Europeiska rymdorganisationen och har redan rest 1 miljon miles ut i rymden.

Leave a Comment