En vitval fångades i Seine i Frankrike, som inte tar mat

Paris — Franska miljöpartister arbetar dygnet runt för att mata en farligt mager vitval som har drivit ut i Seinefloden. Hittills har de misslyckats.

Havsskyddsgruppen Sea Shepherd France twittrade på lördagen att “Våra team turades om att arbeta med vitvalarna under hela natten. Han ignorerar alltid fisken som erbjuds honom.

Den försvunna belugan upptäcktes först i en flod i Frankrike, långt från dess arktiska livsmiljö, tidigare i veckan. Drönarfilmer som senare tagits av Frankrikes brandförsvar visade valen som guppade försiktigt i en sträcka av blekgrön flod mellan Paris och Normandie staden Rouen, dussintals kilometer ut i havet.

Naturvårdare har försökt mata det eteriska vita däggdjuret en bit sill sedan i fredags. Sea Shepherd kallar det en “kapplöpning mot klockan” och fruktar att valen långsamt svälter i vattnet och kan dö.

Myndigheterna i l’Eure-regionen sa i ett uttalande på fredagskvällen att det vilda djuret har ett “flyktigt beteende mot båtar” och inte svarade på försök att vägleda det till säkra vatten.

Människor som försöker hjälpa valen är så oansenliga som möjligt för att ”undvika stress som kan förvärra dess tillstånd. Hälsa“, stod det i uttalandet.

Leave a Comment