Följ reglerna för kinesisk etikett

Dan Kitwood/Getty Images

Den kinesiska kommunistregeringen agerar fortfarande mycket obekvämt efter parlamentets talman Nancy Pelosi Sista besöket i TaiwanApple uppmanar sina leverantörer att se till att alla försändelser från Taiwan till Kina strikt följer kinesiska tullbestämmelser angående öns namn.

Det är en kritisk tid för Apple när de förbereder sig för att lansera sin nästa generation iPhones i höst, och leverantörer håller för närvarande på att montera olika komponenter till de nya smartphones.

Enligt rapporten Nike AsienPelosis besök “ökade rädsla för ökade handelshinder”, med Apple oroade över “potentiella störningar” om viktiga försändelser försenas eller till och med blockeras i tullen på grund av bristande efterlevnad av Kinas märkningskrav:

Apple berättade för leverantörer på fredagen att Kina har börjat strängare upprätthålla en långvarig regel som kräver att taiwanesisktillverkade delar och komponenter ska märkas som tillverkade i “Taiwan, Kina” eller “Kinesiska Taipei”, säger källor med kännedom om saken till Nikkei Asia . Språk som indikerar att ön är en del av Kina…

Att använda frasen “Made in Taiwan” på alla importdeklarationsformulär, dokument eller kartonger kan resultera i att försändelser kvarhålls och inspekteras av den kinesiska tullen, tillade källorna. Straffet för att bryta mot en sådan regel är böter på upp till 4 000 yuan (592 USD) eller, i värsta fall, att nekas en försändelse, sa en av källorna.

Detta utgör ett dilemma för leverantörer som behöver skicka material, komponenter eller delar från Taiwan till Kina, eftersom den demokratiskt styrda ön också kräver att all export märks med produktens ursprung, vilket innebär att de måste bära orden “Taiwan ” eller “Republiken Kina”. Öns officiella namn, enligt leverantörer och logistikföretag.

Detta är inte ett hypotetiskt problem, utan ett problem som redan händer. Transporter från Taiwan till anläggningar som drivs av Pegatron, en iPhone-montör, i Suzhou, Kina, “hölls för granskning” på torsdagen, medan kinesiska tjänstemän kontrollerade importdeklarationsformulär och kartonger för att avgöra om de var märkta “Taiwan” eller “Republiken Kina”. ” “. Det rapporterar Nikkei Asia.

Pegatrons ledande befattningshavare var bland flera företagsledare från Taiwans chipindustri som deltog i Pelosis lunch med Taiwans president som värd. Tsai Ing-wen Onsdag, noterade rapporten, kan belysa ytterligare en anledning till att företaget har kommit under ökad granskning.

Har du ett tips vi borde veta? tips@mediaite.com

Leave a Comment