GameStop NFT ‘Creator’ avstängd för att sälja indiespel NFTs de inte ägde

På GameStops nylanserade NFT-marknadsplats, fångades en NFT-gruvarbetare när han sålde spel som de inte gjorde och inte hade befogenhet att sälja.

Som först rapporterats Ars TechnicaDe “interaktiva NFT:erna” i NiFTy Arcade-samlingen bröts och såldes utan tillstånd från skaparna, “mycket mindre alla överenskommelser om att skaparna skulle dela någon kryptovinst.”

Eurogamer Newscast: Skulle du äta Pokémon?

GameStop har sedan dess bekräftat att personen bakom NiFTy Arcade har stängts av, men Ars rapporterar att han fortfarande “håller tusentals dollar i kryptovaluta som han gjorde att sälja dessa NFTs innan avstängningen.” Dessutom är olicensierade spel också fullt tillgängliga från GameStops servrar.

“Om folk hittar värde i dessa NFTs är det en bonus, men mitt mål är att skapa och visa upp spel som kan spelas på NFT-marknader och NFT-plånböcker,” sa NiFTy Arcade-skaparen Nathan Elo till Ars. “Om någon vill ha bekvämligheten att spela spelet direkt från sin plånbok eller sin profilsida på marknadsplatsen utan att behöva navigera till mig, då kan de köpa en kopia.”

Ello hävdar att spelen är hämtade från “spelförråd med öppen källkod för godkänd kommersiell användning” och att ett spel, Galatic Wars, hade en “olicensierad” tagg, men Ars kunde hitta att Worm Nom Noms licens, till exempel, Uppenbarligen. Kommersiell användning förbjuden. Ello har sedan dess bekräftat att de “aldrig sökt det nödvändiga tillståndet från de ursprungliga skaparna innan de sålde dem.”

“Den här personen kontaktade mig inte för att fråga något. Han tog bara mitt spel och sålde det”, säger Galactic Wars-skaparen Borja “Volcano Bytes” de Tena till Ars. “Om du vill tjäna på mitt arbete tycker jag att du ändå ska fråga.”

“Jag har jobbat med tv-spel i flera år, men VolcanoBytes är inget jag gör för pengar”, tillade De Tena. “Det här är mitt personliga projekt… Jag gör det mest för kärleken, min inkomst är inte ett riktigt företag. Men det är mitt jobb och [it] Ingen ska använda den utan min tillåtelse.”

Ello säger att dess konto på GameStop NFT-skyltfönstret är avstängt “tills [they] Jag har IP-problem med min ursprungliga samling.” GameStop har ännu inte svarat på en begäran om kommentar.

På tal om NFT:er: Tidiga bilder av Deaddrop har kommit ut på internetVi tittar på ett projekt som backas upp av den kontroversiella streamaren Guy Behm, AKA Dr Disrespect.

Beahms fans har dock gett bilderna blandade recensioner – särskilt efter att en streamer ropade upp projektet och jämförde det med Call of Duty. Tillbaka i juni uppgav en allmänt spridd kommentar från Bihm att Deaddrop “kastade ut allt ur COD-motorn.”

Det vi ser är hur Deaddrop ser ut just nu, för de som betalade $50 för ett Founders Access Pass (ja, det är vad Inkluderar en procedurgenererad NFT för din karaktärs avatar).

Leave a Comment