Intel förnekar att skjuta upp Meteor Lake till 2024, säger att konsumentchips kommer att anlända 2023

Intel hade ett otroligt tufft kvartal, Han förlorade plötsligt en halv miljard dollar På grund av en nedgång i PC-köp och igår såg det ut som fler dåliga nyheter – en rapport från TrendForce Om produktionsförseningar en gnista rykten Att Intels nästa stora flaggskeppsprocessor, Meteor Lake, kommer att försenas till 2024, ett år efter schemat. (I ett februarimöte med investerare sa Intel att Meteor Lake kommer att vara “i drift” i sommar innan leverans 2023.)

Intel förnekar dock kategoriskt dessa rykten idag, förklarade talesmannen Thomas Hannaford. på kanten Det är inte bara att de inte är sanna, utan Meteor Lake kommer faktiskt att levereras, lanseras och vara tillgängliga för kunder 2023.

Intels färdplan för klientprocessorer för Investor Day 2022
Bild: Intel

Detta är bra för Intel, eftersom Meteor Lake är ett av företagen De viktigaste händelserna på många år. Det är inte bara den första klientprocessorn i företagets Intel 4-arkitektur (tidigare känd som 7nm) och enligt uppgift den första att använda extrem ultraviolett litografi (EUV) i produktionen, det är också den första stora utgåvan från Intel att använda En chiplet-design där processorkomponenter kan sättas ihop mer som Legos. Intel har redan påbörjat övergången hybrid Chips med 12:e generationens Alder Lake’s En blandning av prestanda- och effektivitetskärnorLiknar ett smartphone-chip, men det är inte samma sak.

Tanken att Meteor Lake fortfarande är på väg kommer inte som en överraskning för alla som hörde Intels resultatrop för andra kvartalet 2022. Där sa Intels vd Pat Gelsinger direkt till investerare att företaget skulle leverera Meteor Lake 2023, och sa att det visade “god hälsa i både våra labb och våra kunders labb” och att det redan var “ett brett urval för kunderna. ”

Att få prover till kunder är naturligtvis inte detsamma som att vara redo för en konsumentlansering – men nu klargör Intel att det kommer att vara klart för konsumenter 2023.

En TrendForce-rapport sa att Intel inte ens kommer att påbörja massproduktion av kärnkomponenten Meteor Lake förrän i slutet av 2023, och att “den här incidenten i hög grad har påverkat TSMC:s produktionsexpansionsplan.” TSMC ville inte kommentera Intel, men förnekade att dess kapacitetsutbyggnadsprojekt påverkades i ett uttalande. för Kinas ekonomiska dagblad.

Under andra kvartalet sa Intel att de redan hade levererat 35 miljoner enheter av sin 12:e generationens Alder Lake-processorer. Raptor Lake, förmodligen känd som Intel 13th Gen Core, bör släppas senare i år.

Leave a Comment