James Saxon-fallet bevisar att PR driver politiken för personligt beteende

Getty bilder

På måndagen, domare Sue L. Robinson anklagade NFL för att vara för lyhörd för den allmänna opinionen när de administrerade policyn för personligt uppförande. Han förstod inte att opinionen styr all politik.

Policyn finns som en mekanism för att tillåta ligan att vidta åtgärder mot spelare och andra som möter problem borta från jobbet. För de flesta arbetsgivare är uppförande utanför tjänsten inte en arbetsgivares angelägenhet. Men NFL har väckt oro över sådana frågor, eftersom allmänheten förväntar sig att åtgärder vidtas mot dem som potentiellt förlorar “privilegiet” att förknippas med The Shield för problem medan de inte arbetar under dess överinseende.

Ändå innebär den personliga uppförandepolicyn en balansgång för ligans PR. Det är en sak att agera när situationen utanför planen är hårt bevakad, diskuterad och granskad, som t.ex. Deshaun Watson fall När någon är i trubbel och media inte märker det måste ligan välja mellan att agera – och därmed förvandla en icke-berättelse till en historia – eller ljuga för sovande hundar.

Ett perfekt exempel på denna dynamik är NFL:s hantering av Cardinals running backs coach James Saxon. I fredags rapporterades det första gången att han greps i maj på grund av en inhemsk batteriladdning. Efter att rapporten släpptes satte kardinalerna Saxon på administrativ ledighet på rekommendation av ligan.

Den tidsfristen fick många att dra slutsatsen att antingen saxon inte berättade för kardinalerna om situationen, eller så berättade kardinalerna inte för ligan. Det är inte sant; Som tränare Kliff Kingsbury sa till reportrar i fredags, var laget medvetet om gripandet när det hände och laget rapporterade det till ligan vid den tiden.

Ligan, enligt laget, har inte rekommenderat en administrativ ledighet sedan rapporten dök upp.

Poängen är uppenbar. Förbundet ville inte skapa en berättelse om en saxisk arrestering när det inte fanns någon sådan historia. Om han fick administrativ ledighet vid den tidpunkten skulle någon fråga: “Hej, var är Coach Saxon?” Ingen visste genom att medvetet vänta. Det satte ligan på is med den negativa historien om att tränaren laddades med inhemskt batteri.

Det finns ett visst hyckleri i ligans beslut att inte vidta några åtgärder förrän det händer. NFL kommer att disciplinera anställda och team som inte omedelbart rapporterar en incident. Men NFL förbehåller sig rätten att undanhålla sådana incidenter från allmänheten om de inte är kända på annat sätt. Sedan, så fort någon rapporterar saken, kommer ligan att göra vad den redan borde ha gjort – men inte ville göra, eftersom den föredrog att ingen fick veta om gripandet.

Leave a Comment