John Leguizamo är upprörd över icke-latino James Franco som Fidel Castro – Deadline

John Leguizamo Casting tänker James Franco Som ledare för den kubanska revolutionen är Fidel Castro inte Buenos.

Det är inte “bra” för någon som inte är latino. Som Franco.

Deadline uteslutande Nyheten kom tidigare i veckan att 44-årige Franco Indy ska gestalta Castro i filmen Alina Kubi. Detta ledde till ett Instagram-utbrott idag från Leguizamo, som protesterade mot castingen av en icke-latinoskådespelare.

“Hur pågår det här fortfarande? Hur alienerar Hollywood oss, men stjäl också våra berättelser? Inga fler anslag från Hollywood och streamers! Bojkotta! Den är sönder! Dessutom är det en allvarligt svår historia att berätta utan överdrift, vilket skulle vara fel!”

Han tillade, “Jag har inga problem med Franco, men han är inte latino!”

Hans kommentarer slog igenom och fick 10 000 likes, inklusive en ny se programledaren Ana Navarro, som sa att hon skulle gå med i bojkotten av filmen.

“Jag skulle vilja tro att inte en enda latinoskådespelare anmälde sig för att spela och glorifiera den mordiska diktatorn som terroriserade det kubanska folket i sex decennier”, skrev Navarro. “Av båda anledningarna du har angett går jag med i bojkotten.”

Franco, en tvåfaldig Golden Globe-vinnare, kommer att slå sig ihop med Imagen Award-vinnaren Mia Maestro, som kommer att gestalta Natalia “Nati” Revuelta, den kubanskfödda socialisten som han har en passionerad kärleksrelation med.

min herre
Unit Production Publicity/Gabriel Machado

De kommer att ansluta sig till tidigare tillkännagivna skådespelerskan Ana Villafane, som kommer att gestalta Alina Fernandez, alias Castros dotter.

Manus av den Oscarnominerade författaren Jose Rivera (Motorcykel dagböcker) och Pulitzerpristagaren Nilo Cruz, följer den sanna historien om en kubansk exil som blev social förespråkare,

Filmen spelades in helt och hållet i och runt Cartagena och Bogotá, där den koloniala spanska arkitekturen och designen i Colombia spelar upp Castro-eran Havanna, Kuba. Kamerorna släpps den 15 augusti.

Leave a Comment