Kevin Spacey beordrades att betala “House of Cards”-producenterna 30 miljoner dollar

En domare beordrade på torsdagen Kevin Spacey att betala mer än 30 miljoner dollar till producenterna av “House of Cards” för att ha sparkat skådespelaren 2017, bland anklagelser om sexuella trakasserier från besättningsmedlemmar.

Framställningen, som lämnades in i november, hävdar att MRC, studion bakom den Netflix-distribuerade serien, sparkade Spacey månader efter sin huvudroll. undersökning Påstår att han ägnat sig åt ett “mönster av sexuellt “rovdjursbeteende” mot de yngre besättningsmedlemmarna. Anklagelser följde delas offentligt Av skådespelaren Anthony Rapp i oktober 2017. Spacey skrevs ur den sista säsongen av “House of Cards”, som avslutades 2018.

Enligt domstolsdokument beslutade en privat skiljedomare i oktober 2020 att Spaceys uppträdande bröt mot hans skådespelar- och exekutivproducentkontrakt. Han ålades att betala MRC och andra mer än 30 miljoner dollar i skadestånd och andra avgifter. Spacey överklagade beslutet, men misslyckades till slut, eftersom en annan panel av skiljemän vidhöll den ursprungliga utmärkelsen på 30 miljoner dollar i november 2021.

I torsdagens dom gav Los Angeles Superior Court-domare Mel Red Recana laglig vikt åt skiljedomen och sa att Spacey och hans advokater inte kunde visa att det ens var ett nära fall.

“Vi är nöjda med domstolens beslut”, säger Michael Kump, MRC:s advokat, i ett uttalande. Spaceys representanter svarade inte på The Washington Posts begäran om kommentarer till beslutet.

Spacey har mött dussintals anklagelser om sexuella övergrepp sedan 2017, av vilka några har resulterat i rättsliga åtgärder. I maj legaliserade Storbritanniens kronåklagarmyndighet sexuella övergrepp anklagelsen Han anklagades för incidenter mellan 2005 och 2013 när han var konstnärlig ledare för Old Vic Theatre i London. Han förnekade det anklagelserI juli erkände han sig oskyldig till fem punkter.

Leave a Comment