Kyle Gibson flirtar med ingenting när de rasande Phillies förbättras till 10 matcher över .500

På de flesta nätter skulle fem hemkörningar vara historien.

Inte den här dock.

Rhys Hoskins, Nick Castellanos och Darrick Hall gick djupt i den första inningen, och JT Realmuto och Kyle Schwarber anslöt sig senare till maktpartiet.

Men Kyle Gibson stal showen på fredagskvällen.

“Det var väldigt roligt att fånga honom,” sa Realmuto. “Det var det vassaste jag har sett hans grejer på hela säsongen.”

Gibson flirtade och ledde Phillies till en 7-2-seger över de låga Washington Nationals på Citizens Bank Park.

Den 34-årige högerspelaren slog sex innings av utmärkt baseboll. Han förlorade sitt bud på en perfekt match när han träffades av en pitch till Victor Robles i den sjunde. Han gav sedan upp en basträff till Luis Garcia för att förlora no-hitteren.

Natten var fortfarande ganska speciell för Gibson. Han slog en säsongshög i åtta innings och gav upp bara två träffar och en löpning. Han promenerade en, slog ut fyra och slog två slag då han tröttnade sent i matchen.

Den enastående prestandan betydde lite mer för Gibson. Han missade sin tidigare start med att närvara vid begravningen av sin mormor, Von Gibson, som dog förra veckan hemma i Indiana vid en ålder av 84 år.

“Hon var en alldeles speciell kvinna, väldigt stolt över alla sina barnbarn,” sa Gibson.

Kannan tillade att han var inspirerad av minnet av sin mormor när han pitchade.

“Ingen tvekan,” sa han.

Gibsons pärla och Phillies dramatiska kraftuppvisning bidrog till att ge nattens senaste påminnelse om att dessa Phillies kan ha något speciellt på gång. Från och med 1 juni är de 37-19. (Atlanta Braves och Los Angeles Dodgers är de enda lagen i majors med bättre resultat sedan dess.) Phils har gått från ett sjunkande skepp till en playoff-utmanare och kontrollerar för närvarande den tredje och sista NL wild card-platsen.

Fredagskvällens vinst var Phillies nionde på sina senaste 11 matcher och flyttade dem till säsongens 10 bästa matcher. 58-48 över 500.

Phils hade 22-29 när Rob Thomson ersatte Joe Girard som manager den 3 juni. Thomsons första uppdrag var att träffa laget och säga till spelarna att bara fokusera på att komma till .500. När de väl kom dit skulle fokus ligga på att gå fem matcher över 0,500, och när de väl kom dit skulle fokus ligga på att gå 10 matcher över 0,500.

Nu är de där.

Och Thomson är aktuell för National League Manager of the Year.

som tillfällig kapten.

Phillies har vunnit 16 av sina senaste 18 matcher mot Nationals, som går tillbaka till juli 2021. De inkluderar åtta vinster på tio matcher den här säsongen. Phils har nio till att spela mot Nats den här säsongen, och ett svep mot dem skulle i hög grad hjälpa Phils slutspelchanser. De har inte varit där på 10 år.

“Vi har spelat bättre baseboll längre den här säsongen,” sa Realmuto. “Vi känner att vår bästa baseboll ännu inte kommer.”

Gibson fick mycket stöd tidigt när Phillies slog tre homerar i första inning mot Washington-starten Josiah Gray. Hoskins och Hall hade soloträffar, och en återuppväckt Castellanos följde med en två-runs trippel av Realmuto, hans andra på tre matcher. Realmuto slog en två-runs homer i den tredje och Schwarber slog sin NL-ledande 34:e i den sjunde inningen.

Utöver löpstödet fick Gibson ett fantastiskt försvar från tredje baseman Alec Bohm, som inte slog anbudet levande med ett dykspel och kastade på diamanten för att avsluta den sjätte.

Efter den föreställningen är det dags att gräva upp lite skräpfakta om Phillies, för säkerhets skull. Phils hade 13 no-hitters i franchisehistorien. Cole Hamels gjorde senast sin sista start för klubben den 25 juli 2015.

Gibson erkände att han började fundera över möjligheten till en no-hitter i den fjärde inningen.

“Jag vet inte hur killar inte tänker på det”, sa han. “När du kommer igenom ordern första gången och du inte tillåter en baslöpare i den fjärde inningen, det är vad jag tänker på.”

Till slut gick Gibson inte med i no-hit-klubben, men han hade verkligen en natt att minnas. Efter att Garcia slog till i den sjunde möttes han med stående ovationer från den 22 024 publiken.

“Det var coolt”, sa han. ”Jag uppskattar jublet i sjuan när jag gav upp en träff. Det är alltid häftigt att ha den typen av energi och att fansen är så låsta.”

När han gick in i en mycket fuktig natt, tröttnade Gibson i den åttonde, slog ut den andra smeten och tillät en andra träff och en offerfluga. Han slog ut Robles för att avsluta inningen och slog sin handske i triumf när han gick av högen.

Brad Hand tillät en löpning i den nionde för att avsluta segern.

Ranger Suarez och Patrick Corbin kommer att vara i vänsterstriden lördag kväll.

Prenumerera på Phillies Talk: Apple Podcast | Google Play | Spotify | söm | Art 19 | Titta på YouTube

Leave a Comment