Man dödad av ormbett timmar efter begravning av bror dödad av ormbett

En man som nyligen deltog i begravningen av sin bror, som dödades av ett ormbett, dog också till följd av ett ormbett.

Govind Mishara, 22, deltog i begravningen av sin 38-årige bror Arvind Mishara i den indiska byn Bhawanipur på onsdagen. Arvind dog av ett ormbett på tisdagen, sa polisen Radha Raman Singh till den indiska nyhetsbyrån PTI på torsdagen. Indian Express.

“Govind Mishara dödades efter att ha blivit biten av en orm i sömnen,” sa Singh. “En av familjens släktingar, Chandrashekar Pandey, som bodde i samma hus, blev också biten av ormen.

Han tillade att Pandey fördes till sjukhuset efter händelsen och är fortfarande i ett kritiskt tillstånd.

Arkivfoto av ormen. En man i Indien har dött av ett ormbett efter att ha deltagit i begravningen av sin bror, som också dog av ett ormbett.
Skaffa sig

Pandey och Govind Mishara kom till byn för att delta i begravningen. polis Det stod inte om dödsfallen utreds eller anses misstänkta.

Newsweek Balrampur Police Department har kontaktats för en kommentar.

Enligt uppgifter från Världshälsoorganisationen (VEM), är ormbett en försummad folkhälsofråga i många tropiska och subtropiska länder.

“Uppskattningsvis 5,4 miljoner ormbett inträffar varje år, vilket resulterar i 1,8 till 2,7 miljoner fall av förgiftning (ormbettsförgiftning),” sa rapporten från maj 2021.

Det finns 81 410 till 137 880 dödsfall och tre gånger så många amputationer och andra permanenta funktionshinder varje år.

Rapporten slår fast att upp till 2 miljoner människor förgiftas av ormbett i Asien varje år.

Rapporten säger också att underrapportering av ormbett också snedvrider officiella siffror från regeringar.

“En mycket storskalig studie av ormbetsdödlighet i Indien gav en direkt uppskattning av 45 900 dödsfall under 2005, vilket är 30 gånger högre än Indiens regerings siffror.

“Reviderade uppskattningar baserade på verbala obduktioner och andra data tyder nu på att 1,2 miljoner indier dog av ormbett mellan 2000 och 2019 (i genomsnitt 58 000 per år).

I en separat WHO-rapport om ormbett i Indien sa den statliga myndigheten att incidenter är underrapporterade eftersom “offren söker behandling från icke-medicinska källor eller saknar tillgång till hälsovård.”

Rapporten konstaterar också att antivenom är en effektiv behandling, men många människor har inte tillgång till det eller har inte råd med det.

“Många familjer säljer egendom eller skulder för att skaffa motgift efter att ha blivit biten”, står det i rapporten.

“Svårigheter med att säkerställa korrekt reglering och antigifttestning påverkar också tillgängligheten av effektiva produkter av god kvalitet.”

Leave a Comment