MLB:s PitchCom-system har fått blandade reaktioner

Baseboll och teknik har alltid gjort för försiktiga partners.

Under en femårsperiod på 1930-talet, när radio blev mer populär, förbjöd alla tre New York-lagen – Yankees, Giants och Dodgers – livesändningar av deras spel eftersom de fruktade att det nya mediet skulle minska uppslutningen. När Chicago Cubs lade till ljus till Wrigley Field 1988, så att de kunde sätta stopp för generationer av spel som bara spelas i dagsljus, reste sig fansen. När elektroniska bollrop och slag föreslogs var det domarnas tur att klaga.

Andra sporter kan förändras, men baseboll har i allmänhet byggt upp en verksamhet för att förbli oförändrad.

Med introduktionen av begränsad omedelbar repris 2008 och expansionen av replay 2014 gick spelet utan tvekan in i den digitala tidsåldern. Men tillägget av kameror i varje lobby och videomonitorer i varje klubb har öppnat dörren till en oavsiktlig konsekvens: elektroniskt fusk.

2017 Houston Astros bröt fräckt igenom den dörren och utvecklade en sofistikerad Skyltstöldsystem Det hjälpte dem att vinna World Series. Två år senare, när detta system tillkännagavs för allmänheten, följde resultat skottavstängningar och slutligen permanent förorening mästerskap.

Ingenting sporrar handling i baseboll som en skandal – kommissionärens kontor skapades, trots allt, precis som baseball handlade om 1919 Black Sox-skandalen. Den här säsongen tog Major League Baseball ett steg framåt för att bli av med fläcken av skyltstöld. Vi presenterar PitchComEn enhet som kontrolleras av catchern som låter honom kommunicera ordlöst med pitchern om vilken pitcher som kommer – information som delas samtidigt med tre andra spelare på planen genom headset i deras hattband.

Tanken är enkel nog: om baseboll kan eliminera det gammaldags pitch call där catchern fingrar på pitcherns tecken, kommer det att vara svårt för andra lag att stjäla dessa skyltar. Det har förekommit några hickningar där enheterna inte fungerar eller kannor inte kan lyssna, men hittills den här säsongen är alla inom baseboll överens om att PitchCom, om du gillar det eller inte, fungerar.

Carlos Correa, Minnesota Twins shortstop som länge har varit inofficiell, och respektlöstEn talesperson för 2017 Astros gick så långt som att säga att verktyget hindrade hans gamla lag från att systematiskt fuska.

“Jag tror det,” sa Correa. “För nu finns det inga tecken.”

Alla kannor är dock inte ombord.

Max Scherzer, New York Mets ess och basebolls högst betalda spelare den här säsongen, visade PitchCom för första gången i en match mot Yankees i slutet av förra månaden och kom därifrån med blandade känslor.

“Det fungerar”, sa han. “Hjälper det? Ja. Men jag tycker också att det borde vara olagligt.”

Scherzer gick så långt som att antyda att spelet höll på att förlora något genom att eliminera skyltstöld.

“Det är en del av baseball, att försöka bryta någons tecken,” sa Scherzer. Har han den önskade avsikten att rensa upp spelet lite? sa han på PitchCom. “Ja. Men jag känner också att det tar bort spelet. “

Scherzers kommentarer fick blandade reaktioner från hans kamrater. Seattle-bidragsgivaren Paul Sewald kallade dem “lite naiva” och “lite hycklande”. Minnesota-shortstop Sonny Gray sa att han håller med Scherzer i teorin, “men mitt motbevis skulle vara när du gör tag-sekvenser med en löpare på andra basen, du har lag som har den videon och de bryter ner den som en pjäs.” fortsätter.”

Sewald fortsatte med sin skepsis om Scherzer: “Jag har en väldigt bra känsla av att han har varit i ett lag eller två som stjäl skyltar.”

Oavsett om det var sant eller inte representerade Seewalds förslag vad många i spelet tror: Många chefer säger att det finns klubbar som använder ett dussin eller fler anställda för att studera video och klara poäng. Eftersom detta görs i smyg finns det också en paranoia i hela ligan som har utvecklats, även oskyldiga människor som nu antas vara skyldiga.

“Jag tror att vi alla vet om det,” sa Colorado-chefen Bud Black. “Vi vet att det finns frontkontor som har mer arbetskraft än andra.”

Tron på att token-stöld är utbredd har lett till utbredd användning av PitchCom, kanske snabbare än många föreställt sig. Och det är välkomna nyheter för Major League Baseball-chefer.

“Det är valfritt, och förmodligen det bästa beviset är att alla 30 klubbarna använder det nu”, säger Morgan Sword, MLB:s vicepresident för baseballverksamhet. “Detta eliminerar ett betydande spelproblem med tokenstöld. Men för det andra snabbade det faktiskt upp spelet en hel del. Utan att behöva springa flera märken förbättrades tempot hos löparna.

Så frågan är vad som saknas för att uppnå dessa vinster?

Även om kodbrott är lika gammalt som själva sporten, har teknikens intrång i ett mer än ett sekel gammalt spänt pastoralt spel lett till en intensiv kulturkrock. Att stjäla tecken har alltid accepterats av de som spelar så länge det begås av någon på planen. Men de oskrivna (och nu skrivna) spelreglerna bryts omedelbart när tekniken används som hjälpmedel i realtid.

Att dra tydliga linjer är viktigt i en tid där datorprogram är så sofistikerade att algoritmer kan avgöra om en kanna ska kasta en snabbboll eller en reglage bara genom att hålla i handsken.

“Det är när man använder folk som inte spelar spelet för att få en fördel, för mig, åtminstone personligen, har jag problem med det”, sa San Diegos manager Bob Melvin.

De flesta är överens om att det finns en fin linje mellan att förbättra tekniken för en befintlig produkt och att i slutändan ändra dess helhet. Deras överenskommelse om exakt var den gränsen dras är en annan sak.

“Jag önskar att det inte fanns videoteknik eller något,” sa Yankees andra baseman DJ LeMahieu.

Sword säger att PitchCom var ett exempel på hur tekniken kan “producera en version av baseboll som ser mer ut som den gjorde för några decennier sedan” eftersom den “neutraliserar det senaste hotet.”

“Jag tror att det bara är så som världen går,” sa Black. “Och vi är en del av universum.”

Och mer teknik kommer. På däck testas en pitchklocka i de mindre ligorna, vilket Sword säger är “extremt lovande” för att uppnå sitt uttalade mål: att förkorta spel. Det förväntas implementeras snart i majors, och kastare måste leverera planen inom en angiven tidsram – i klass AAA måste planen kastas på 14 sekunder utan någon på basen och 19 sekunder med en löpare ombord .

Generellt sett är pitchers mindre entusiastiska över pitch-klockor än vad de är för PitchCom.

“Nittio procent av basebollen väntar på att något riktigt coolt ska hända, och du har riktigt coola saker att hända”, sa Daniel Bard, Colorado Rockies närmare. “Men du vet inte när de kommer, du vet inte vilket fält det kommer att ligga på.” Särskilt i den nionde inningen av en närkamp när alla är på kanten av sina stolar, känner du för att rusa? Det finns många bra saker i livet som du inte vill missa. Du gillar det. du är god En för mig är slutet på bollspelet.

Den mest radikala förändringen kan dock vara det automatiska straffområdet – robotdomare, i vanligt språkbruk. Kommissionär Rob Manfred sa tidigare i somras att han hoppas kunna ha ett sådant system på plats 2024. Automatiska samtal är förbannade för domare, som tror att det försämrar deras omdöme, och för catchers som specialiserar sig på pitch-framing – konsten att ta emot pitches. och visar det som om det var i strejkzonen, även om det inte var det.

“Jag tror inte att det borde hända,” sa jänkarfångaren Jose Trevino kanske Spelets bästa pitch-framer. “Det är många killar som har kommit igenom den här matchen och många killar från det förflutna som tjänade sitt liv på att fånga, var bra spelare, var bra defensiva catchers.”

Med så kallade robotdomare, sa Trevino, kommer en färdighet som så många fångare har arbetat för att bemästra bli värdelös.

“Du kommer bara att gå tillbaka dit och blockera och kasta och syna pjäsen”, sa han och tillade att det kan påverka den ekonomiska intjäningskraften för vissa fångare.

Men det argumentet är för en annan dag. PitchCom är årets nya leksak och, bortom det uppenbara, fixar det saker på oväntade ställen. Den kan programmeras för alla språk, så den bryter ner barriärerna mellan kannor och catchers. Och, som barden sa: “Mina ögon är inte vackra. Jag kan titta på skylten, men det gör det bara lättare att sätta skylten rätt i örat.”

Åsikterna kommer alltid att gå isär, men en sak som alla är överens om är att den tekniska invasionen kommer att fortsätta.

“Det kommer att fortsätta”, sa Correa. “Ganska snart kommer vi att ha robotar som spelar shortstop.”

James Wagner och Gary Phillips Bidrog till rapporten.

Leave a Comment