New York Giants rookie offensiv linjeman Marcus McKethan är borta med en säsongsavslutande knäskada

EAST RUTHERFORD, NJ – New York Giants rookie offensiv linjeman Marcus McKettan förväntas missa säsongen 2022 med ett trasigt ACL i höger knä, bekräftade laget i lördags. Det var skrämmande efter att han blev utvisad under en sammandrabbning på MetLife Stadium dagen innan.

McKethan placerades på reserv-/skadade listan, vilket avslutade sin säsong.

McKethan, ett val i femte omgången från North Carolina tidigare i år, jobbade på rätt tackling med det andra laget vid tidpunkten för skadan. Han användes främst som linebacker i somras, men Giants hade ont om linebacker på grund av skador och djupproblem.

Rookien på 6-7, 335 pund skadades under Fan Fest-scrimmage fredag ​​kväll. När den försökte fästa den föll den till marken och vred sig av smärta. Tränaren Brian Daboll bekräftade att det var en underbensskada.

Vagnen kom in på planen nästan omedelbart och McKettans lagkamrater kom alla för att önska bort honom. Daboli också. McKettan haltade in i rullstolen av egen kraft och lyfte sitt högra ben när han gick på planen in i omklädningsrummet.

Jättarnas djup på offensiven fortsätter att testas. Boka rätt skott mer sinne har återkommande nackproblem som sannolikt kommer att avsluta hans spelarkarriär, sa en källa till ESPN tidigare i veckan. Jättarna skrev på den offensiva tacklingen Will Holden Fredag ​​som följd.

McKethan var det 173:e totalvalet av Giants i år. Han spelade 43 matcher — 37 starter — på UNC. Han fick hedersomnämnande All-ACC under var och en av de två senaste säsongerna. Giants såg till McKettan som det inre av deras offensiva linje den här säsongen, tillsammans med hans tidigare Tar Heels-lagkamrat Josh Ezudu, som också spelade andralagets linebacker och i somras med Giants.

Leave a Comment