Nyckelord var aldrig bara ett modeord från Apple, men förvirringen är förståelig

När Apple introducerade lösenord, dess implementering FIDO Alliances lösenordslösa säkra autentiseringsteknik, företaget gjorde det så Apple som möjligt. han Gjorde en ikon och tryckte Apple-märket som “Passkeys” bredvid, gjort av teckensnittet San Francisco. Och om du bara såg en del av den WWDC-presentation om Apples nycklar, är det säkert att anta att nycklarna är en exklusiv funktion i Apples iCloud-nyckelring. Bara en påminnelse: det är det inte.

Termen “gateway” kommer även användas av storspelarna Microsoft och Google. Det används som ett vanligt substantiv och kan vara plural eller singular, till exempel: “Du måste ange ett lösenord för din bankapp.” Med andra ord, behandla ordet “lösenord” som du skulle behandla ordet “lösenord”. Ett lösenord fungerar så att du bara kan logga in på en app eller webbplats med ditt användarnamn och en förautentiserad enhet – som använder en kryptografisk token istället för en lösenordskod och textmeddelandekod som kan nätfiskas eller på annat sätt äventyras.

Apples programvaruutvecklingschef Ricky Mondello En twittertråd startade igår Främja ny teknik och förstå vad det innebär. Microsofts vice president för identitet, Alex Simmons, modererade tråden och bekräftade att Microsoft också kommer att anta namnet. Alla inblandade parter verkar engagerade i att dela nycklarna till berömmelse, och än så länge har ingen försökt göra anspråk på det.

“Passkey” är verkligen ett mer catchy namn än “FIDO Authentication”, vilket kan vara riktigt förvirrande när det används ordagrant – till exempel här vill jag Ange namnet på mitt första husdjur? Men allvarligt talat, om du någonsin var tvungen att förklara för den genomsnittliga personen vad tvåfaktorsautentisering var och det tog mer än fem minuter, tänk dig att lära dem vad FIDO-autentisering är.

För att tekniken ska lyckas krävs en marknadsföringsskjuts, och vilket bättre sätt att få ut ordet än med Apple vid rodret. Om Apple verkligen försökte lura folk att tro att lösenordet bara är en Apple-teknik, skulle de förmodligen kalla det Apple PassKeys.

Om du använder utvecklarbetan för macOS eller iOS kan du det Börja använda ett lösenord nu där det är möjligt. Google Planer på att öppna upp de nödvändiga utvecklarverktygen Implementering av nycklar på Android “i slutet av 2022”. Och Microsoft stöder för närvarande lösenordsnycklar på webben med Windows Hello och kommer att fortsätta att stödja det Logga in på MS-kontot med nycklar Från en iOS- eller Android-enhet “inom en snar framtid.”

Leave a Comment