Resenyheter: rymdballonger, flytande hotell och överljudsplan

Redaktörens anteckning – Anmäl dig Unlocking the World, CNN Travels veckobrev. Få nyheter om destinationer som öppnar och stänger, inspiration för framtida äventyr, plus det senaste inom flyg, mat och dryck, var du ska bo och annan reseutveckling.

(CNN) – Den här veckan i resor tittar vi på innovativa nya transportkoncept, återöppningen av Thailands mest kända strand och flygvärdinnor pratar om flygplatskaos som spänner över Europa och Amerika.

Tänker på den blå himlen

Någon varnade Fresh Prince och DJ Jazzy Jeff: Om NASA har sin vilja kan det hända att bommar inte längre skakar rummet.

Byrån arbetar med Quiet SuperSonic-teknik för att minska den explosionsliknande explosion som traditionellt produceras när flygplan bryter ljudbarriären, vilket betyder farkoster som dess X-59 överljudsflygplan Den kommer att kunna flyga över land – vilket är förbjudet enligt förordningar på grund av buller.
Bland andra ambitiösa projekt är rymdfarkosten Neptune, “världens första kolneutrala rymdfarkost”, enligt dess utvecklare, Space Perspective. De planerar att transportera passagerare till kanten av rymden år 2024, svävande i luften i en trycksatt ballong upphängd i en gigantisk, högteknologisk heliumballong. Titta här.

Denna galna sommarresa

Så först, de goda nyheterna. Nya Zeeland, Det är Samoa och Brunei Alla har öppnat sina gränser och Kina är ett spelnav Macau lättade på sina Covid-restriktioner. Malaysia och en karibisk ö Martinique Alla reserestriktioner relaterade till Covid har också hävts.
Men eftersom sommarresekaoset fortsätter över Europa och staterna, har London Heathrow och Amsterdam Schiphol meddelat mer. trottoarkanter för flygtrafiken och Risken för Covid har ökat på ett antal destinationer, bland annat Rumänien och Moldavien.

Fokus ligger på Asien

Cannabiskaféer har dykt upp i Bangkok sedan anläggningen avkriminaliserades i Thailand i juni. Publiken rör sig, men Alla är inte nöjda tillsammans med nya butiker.
Även en populär destination för backpackers, Thailands Maya Bay, gjordes känd av Leonardo DiCaprios film från 2000 The Beach. Besökare orsakade oavsiktligt enorma skador på buktens korallrev, och det stängdes i fyra år för ett omfattande rehabiliteringsprojekt. nu är det Öppet för strandälskare igen.

Slappna av i Abu Dhabi

Länder runt om i världen solar sig i extrema sommartemperaturer, men vissa städer klarar värmen bättre än andra. Temperaturerna i Abu Dhabi kan nå över 120 F (över 50 C) och staden använder fortfarande gamla arabiska arkitektoniska kylningstekniker – En modern twist.
och i emiratet Jubail Mangrove Park, en skog av tåliga växter trivs i det intensivt salta vattnet i världens hetaste hav. Det är en fridfull livsmiljö för vilda djur och ett erbjudande om hopp i en tid av klimatkris.
Och även om Abu Dhabi är känt för sina brännande temperaturer, var det förra året destinationen nummer ett i Mellanöstern och Asien. Officiell “Cykelstad” tillkännages av Union Cycliste Internationale, det styrande organet för sportcykling. Mycket har investerats i ett spännande nätverk av cykelbanor – även om den bästa tiden att åka är före soluppgången eller efter solnedgången.

Italienskt drömhus

Ett par i Maryland köpte ett övergivet italienskt hus för en euro och förvandlade det till ett europeiskt drömhus – komplett med hiss. Här Hur gjorde de det?

Om du missade det

Passageraren bötfälldes 1 874 dollar för två odeklarerade McMuffins och en skinkcroissant.

Föreställ dig att vara en tonåring från 1980-talet på semester i London, klädd för att vara med i din favoritpopstjärnas musikvideo.

Fejka det till du klarar det

Vill du ha en solkysst lyster året runt (och utan de hudskador som följer med att sola) så behöver du en bra självbrunare. Våra partners på CNN Underscored, en produktgranskning och rekommendationsguide som ägs av CNN, har satt ihop 15 bästa självbruningsprodukter på marknaden, enligt experter.

Leave a Comment