Rockies tillkännager Dinelson Lamet, tilldelad Ashton Goudeau

13:00: Rocks tillkännagav Lamets anspråk och tillade att högerhandaren Ashton Godot En uppgift tilldelas för att skapa ett utrymme för att skapa ett utrymme.

12:46: Stenarna påstod sig vara högerorienterade Dinelson Lamet Avstående undantag från Brewers, enligt MLB.coms Adam McCalvey (Twitter länk). Lamet, som bryggarna köpte vid sidan om Taylor Rogers och perspektiv Esteuri Ruiz och Robert Gasser I måndagens överraskning Josh Hader Köpmannen tilldelades uppgiften endast 48 timmar efter köpet.

Vid tidpunkten för Lamets DFA sa Brewers president för baseballverksamheten David Stearns till reportrar att Lamet “har en bra arm och var inblandad i en handel för att hjälpa till att balansera affären”, men att “efterföljande transaktioner” gjorde honom till en bättre passform på listan. . The Brewers lade till en rättighet Matt Bush och Trevor Rosenthal En dag efter köp av laminat i en separat handel.

Ändå får den snabba DFA oss med rätta att undra hur framträdande Lamet var i planerna. Cy Young-kandidaten 2020 har plågats av skador sedan slutet av denna förkortade säsong och har tillåtit 14 runs på bara 12 2/3 omgångar den här säsongen. Hans snabbboll, som var i genomsnitt 97 mph 2020, var i genomsnitt 95,3 mph den här säsongen. Särskilt att notera för Padres, som betalar lyxskatten för andra säsongen i rad, kommer Lamet att tjäna 4,775 miljoner dollar 2022. Hans inkludering i den här handeln innebar inte bara att kasta ut en spelare som skenbart blev knuffad från en startplats, utan. Också vem som kommer att ha en icke-noll inverkan på lagets lyxbok. Stearns användning av frasen “balansera affären” kan tolkas som att det syftar på talang eller mer skattemässigt.

Även om Rockies nu har potential att dra nytta av både sin divisionskonkurrent och NL Central-ledarna, känner de att deras spellista inte har plats för Lamet. Tillbaka 2020 såg 6’3-tums Lamet på 228 pund ut som en grundläggande del i San Diego. Han gjorde 12 starter under den pandemiförkortade kampanjen, och postade en fantastisk 2,09 ERA med 34,8 % genomslagsfrekvens, 7,5 % gångfrekvens och 36,9 % markbollsfrekvens. Den visningen var tillräckligt bra för att landa Lamet, då 28, och sluta fyra i National League Cy Young-omröstningen.

Lamets säsong 2020 slutade dock också när han placerades på skadelistan med en bicepsskada som han ådrog sig i säsongens sista utflykt. Han skulle missa eftersäsongen 2020 och hans säsong 2021 var begränsad till bara 47 innings på grund av ett underarmsproblem som skickade honom till den skadade listan två gånger.

Dessa skador, i kombination med dåliga resultat i år, har lett till fruktansvärda 5,46 ERA över den nu 30-årige Lamets senaste 59 1/3 major league framträdanden. Utöver hans minskade snabbboll såg han sin strykningsfrekvens sjunka från 34,8 % till 26,9 % och hans gångfrekvens ökade från 7,5 % till dystra 11,4 %. Lamet kan ha haft lite otur 2021, med ett slaggenomsnitt på 0,344 på bollar i spel trots att han tillåtit stabil kontakt på liganivåer, men det var inte fallet 2022. Ja, hans .412 BABIP är genom taket, men det är hans motståndares genomsnittliga utgångshastighet (93,1 mph på bubblan) och hans 50% hårda träffhastighet.

Men för ett lag som Rockies är det mindre skadligt att se relativt billigt ut. De är skyldiga en proportionell del av hans lön – cirka 1,6 miljoner dollar mellan nu och slutet av säsongen – men de kan också kontrollera honom genom skiljedom i vinter om han imponerar längre fram. Sett i detta ljus skulle det vara ett fall av vilken klubb som helst som har högre prioritet för avstående (t.ex. Nationals, A:s, Tigers, Royals, Pirates) som hävdar Lamet, men trots högerhäntarens uppenbara talang skulle inte alla klubbar vara hausse på sina chanser att returnera (eller när du tar en extra del av pengarna i det här skedet av säsongen).

Goudeau, också 30, slog 20 1/3 innings i matchen, hans andra snålhet med Rockies, som kommer att göra sin MLB-debut 2020. Han är taggad för en 7,08 ERA med 17 % strykfrekvens och 10,6 % promenader. Båda siffrorna är dock sämre än ligasnittet. Hans arbete på Triple-A Albuquerque var ännu tuffare, vilket framgår av 43 intjänade runs tillåtna på bara 37 omgångar (10,46 ERA).

Leave a Comment