Tusentals människor är strandsatta i en kinesisk semesterort mitt i en covid-19-låsning

Omkring 80 000 turister är strandsatta i den södra kinesiska kustorten Sanya efter att myndigheterna förklarade att den var en hotspot för covid-19 och införde en låsning.

Peking — Omkring 80 000 turister är strandsatta i den södra kinesiska kustorten Sanya efter att myndigheterna förklarade att den var en hotspot för covid-19 och införde en låsning.

Restriktionerna trädde i kraft på lördagsmorgonen när myndigheterna försökte stoppa spridningen av covid-19 i staden på den tropiska ön Hainan. Det fanns 229 bekräftade fall på fredagen och ytterligare 129 på lördagen.

Kinas styrande kommunistparti håller fast vid en “noll-COVID”-strategi som alltmer står i strid med resten av världen. Ett nyligen inträffat utbrott i Shanghai var så utbrett att myndigheterna låste in hela staden, Kinas största, i två månader, vilket fångade miljontals människor och tillfogade den nationella ekonomin ett slag.

Järnvägsmyndigheterna har förbjudit försäljning av biljetter i Sanya, och alla flyg har också ställts in på lördagen.

Turister som vill lämna Sanya måste ge ett negativt svar på testet coronavirus på fem PCR-test på sju dagar, sade myndigheterna.

Samtidigt kommer hotell att erbjuda gästerna 50 % rabatt under lockdownen, sa en stadstjänsteman vid en nyhetskonferens.

Avstängningen kommer under turistsäsongen i Sanya, känd för sina semesterorter och stränder.

Leave a Comment