Varför folk säger att du bör undvika $1 199 M2 MacBook Air

Apples senaste MacBook Air med det nya M2-chippet har varit kontroversiell, minst sagt. De Ny MacBook Air Den har en omdesignad design och är efterföljaren till M1, Apples nya M2-system-på-ett-chip.

Men ända sedan den nya M2 MacBook Air lades ner har både tekniska granskare, experter och vanliga människor sagt att du bör undvika baskonfigurationen för den här nya maskinen på grund av några ganska betydande prestandaproblem. För en mer prisvärd bärbar dator är det en frustrerande anslutning som potentiella MacBook Air-köpare gör.

Till att börja med har baskonfigurationen på $1 199 en åttakärnig GPU, medan den uppgraderade versionen har en fullständig 10-kärnig GPU. Det var inte vad Apple sa till oss på WWDC när det visade upp nya Air. Apple lovar en 18% ökning av grafikprestanda jämfört med M1. Vad företaget dock inte sa var modellen det visade upp var den dyrare uppdaterade M2 ​​MacBook Air, som säljs för $1 499. En modell med en åttakärnig GPU kommer att ha mycket mindre prestandafördelar jämfört med en sjukärnig M1 MacBook Air.

Sedan är det frågan om den långsamma SSD:n. Basmodellen kommer med 256 GB SSD-lagring, vilket i sig är en förolämpning mot konsumenter för nästan 1 200 dollar. Men problemet är större än lagringsutrymme.

En SSD har ett NAND-chip istället för två som är normen. Detta ger enligt uppgift mycket långsammare läs-/skrivhastigheter än 512GB-modellen. Faktum är att lagringen på basmodellen M2 MacBook Air är enorm 50 % långsammare än 2020 M1 MacBook Air, som innehöll två flash-chips.

Titta bara på dessa riktmärken som har publicerats YouTuber Max Tech:

  • 2020 M1-chip läs/skrivhastighet: 2900/2215
  • 2022 M2-chip läs/skrivhastighet: 1446/1463

Men vänta, det blir värre. Kombinationen av en långsam SSD och 8 GB delat minne saktar faktiskt ner prestandan så mycket att uppgifter som filöverföringar kan, enligt Max Tech. Den är till och med långsammare än M1 MacBook Air, som inte har samma brist. Usch. Problemet upptäcktes först i M2 MacBook Pro 13-tum, men de gäller även MacBook Air.

Detta var inte något vi kunde verifiera på DT, eftersom vår recensionsenhet kom med en 512 GB SSD, som var ganska bullrig.

MacBook Air-skärm på bordet.

Slutligen finns det ingen snabbladdare. Apple inkluderar en grundläggande 30-watts laddningssten med denna modell, medan den uppgraderade versionen inkluderar en 35-watts dubbelladdare. Det går inte mycket snabbare, men det är åtminstone en förbättring. En förbättring på $300, dock? Du kan enkelt Köp en 67-watts snabbladdare Under $30 från Apple Store. Men du behöver inte.

Ta inte det här på fel sätt. Vi älskar det nya designspråket som Apple har använt M2 MacBook Air. Den boxiga, industriella minimalistiska looken håller den i linje med resten av Apples enheter. M2-chippet har också så mycket potential för datoranvändning i allmänhet. Apple Silicon förändrar datorvärldens ansikte – det råder ingen tvekan om det.

Men Apple verkar hålla tillbaka det med denna nördiga basmodell M2 MacBook Air, och i stort sett alla håller med. Du kanske vill uppgradera till en bättre konfiguration eller välja en M1 MacBook Air.

Redaktörernas rekommendationer


Leave a Comment